Vi vill ställa frågor på nya sätt!

Blev så inspirerade när Per Bernemyr och Maria Hedefors hade föreläsning på studiedagen. De pratade om den moderna förskolan, vad för kompetenser barnen behöver och hur vår roll som pedagoger ser ut.
De gav oss ett sätt att ställa frågor som vi vill prova och se hur våra barn funderar kring dem.

Kan du FRÅGAN med hjälp av MATERIALET.

Kan du FÖRKLARA HUR ETT SKELETT FUNGERAR med hjälp av MATERIALET I BYGGEN?

Kan ni RITA OCH BERÄTTA HUR EN TYRANNOSAURUR REX FÅNGAR SITT BYTE?

Kan du VISA HUR DINOSAURIERNAS MAT SÅG UT med hjälp av LERAN?

Att ställa frågor där man ber om en förklaring och ger barnen utmaningar att synliggöra förklaringen med hjälp av ett visst material. Spännande och viktigt!

3 kommentarer på “Vi vill ställa frågor på nya sätt!

Add yours

  1. Mycket intressanta frågor. Tror att många(pedagoger) blir skrämda av den sorten frågeställningar, eftersom det förväntas ett tydligt svar/resultat. Och som allt annat nytt tycker jag att det krävs övning till att nå målet, både från vuxnas och barnens sidan. Men här kommer in pedagogens skicklighet: som allt annat barnen lär sig att fråga,ifrågasätta och blir tillfrågade.

    Nu om någonting annat.

    Kanske du har redan sett det.

    http://korlingsord.se/archives/15334

    Hur förhåller ni på din arbetsplats till traditionsfirande? Du själv?

    Gilla

  2. Hej!

    Jag har följt din blogg ett tag och jag älskar den. Du tar upp precis det som jag själv allt som oftast funderar kring. Dessutom får man tips och råd att ta med till jobbet:) Nu har jag inspirerats att skapa en egen blogg med profil förskola/pedagogik.

    //Helena

    Gilla

  3. Sspirit,jag tror också som du, att många blir rädda för att axla sitt pedagogiska ledarskap. Samtidigt är det många som är rädda för att det inte finns något rätt och fel, bara olikheter och olika tankar. Det krävs absolut skickliga pedagoger och mycket diskussion för att ta sig an det här 🙂 Nu har jag skrivit ett svar till dig om julen:)

    Va roligt Helena! Låt oss ta tag i den pedagogiska diskussionen! Nu dyker jag in till dig!

    Gilla

Lämna en kommentar

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑