innetorget :)

I två veckor nu har jag och mina kollegor aktivt jobbat med att ta oss ut på torget. Det fungerar väldigt bra och barnen har verkligen tagit till sig tanken med torget, vad man kan göra, hur man tar ansvar där osv. De senaste dagarna har vi haft uppåt en tio olika stationer som fungerat brevid varandra där barnen har haft koll på vad som finns att göra och hur de tar hand om materialet när de använder det och när de är klara. Vi pedagoger har hela tiden varit nära barnen för att stötta dem i den nya miljön.
bilden är från projektet ljus- genomskinlighet ht08 ,barnen bygger med genomskinligt material på spegel
Stationerna som är igång nu är fyra olika bygg och konstruktionsplatser (stora pusselplattor & brios röda kartongklossar, smålego, träklossar- papprör- djur och plastkoner, logiska block (mjuka och hårda) , ett bord för att måla med torra färpennor där färgade papper och tyger fungerar som inspiration, utklädningsaffären, pussel och spel, böcker, dockteatern med handdocker samt over-headapparaten.
byggen som den såg ut när vi hade ljus och genomskinglighet som projekt ht08
Problemet med vårt torg är att det finns många bord och stolar eftersom vi äter där också. I början användes torget bara som matsal och stolarna var ofta uppe på borden eftersom vi inte hittat rätt tider för städ, dukning av bord till lunch osv. Mycket hindrade oss från att ta oss ut på torget. Nu städas torget tidigt på morgonen och efter frukost sopas det under borden och sedan ställs torget iordning för användning. Tanken är att kunna ”duka” fram olika material för att locka barnen. Ligger material bara i sina lådor blir det inte lika inbjudande. Man ser inte vad som finns att göra.

Tankar och drömmar (från min sida) är att kunna ha en bygg med större material (kartonger, blomkrukor, tyg m.m ) , låda med deltasand, en dator med tillhörande kanon samt skrivare och scanner, en riktig utklädningshörna med speglar och krokar för kläderna.

deltasand och plaststjärnor från vårt ljusprojekt ht08

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: