Individuell utvecklingsplan

Ja nu är det dags igen att skriva de individuella utvecklingsplanerna. Detta brukar vara en plåga eftersom de inte alls är skrivna efter den barnsyn vi har och det sätt vi ser på lärande. I år är det dock annorlunda mina vänner 🙂

En grupp har tillsatts för att utveckla en ny IUP som ska stämma bättre överrens med vårt sätt att s på det kompetenta barnet och tanken vi har om hur lärande/uforskande går till. Vi har fått en fantastisk IUP från Biskopsgården. Denna skall ligga till grund för vår nya IUP. Det är även så att vi som vill får använda Biskopsgårdens IUP när vi skriver för i år. Detta har jag gjort och upplever ett lustfyllt arbete med IUP:n istället för en ångest över hur jag skulle kunna se barnets brister (ja det är det man gör i den gamla IUP:n).

Frågorna har innehåll av typen:

Vad är barnet intresserad av just nu? ( var visar barnet intresse, motivation, lust. I vilka lägen är barnet trygg.)

Hur kan vi vidare utmana barnet att vidaretuveckla inom dessa intressen?

Vilka praktiska förändringar kan vi göra/ vad kan vi erbjuda i vår verksamhet för att utmana barnet vidare ?
(ni ska få de exakta frågorna vid senare tillfälle)

Detta är ju precis det vi sysslar med. På gruppnivå gör vi ju detta hela tiden, det är så här vi utvecklar våra projekt, nu kan vi äntligen använda samma tankar överallt.

Helhet gott folk !

En kommentar på “Individuell utvecklingsplan

Add yours

  1. Vi har precis utvecklat en liknande IUP (eller IP som vi kallar det). Jättehärligt att få fokusera på barnets kunskaper, intressen och hur man kan utveckla och jobba med dessa på bästa sätt. Vi är nöjda med vår nya IP men den förnyas ständigt då vi hela tiden strävar efter att våra IPs ska bli det allra bästa. När jag är tillbaka i Sve till hösten så skickar jag gärna ett ex av den till dig också!/Jenny R

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: