Känner mig inspirerad

Läste nya läroplanen för förskolan. Kände mig inspirerad att börja arbeta igen. Kände en stolthet över vår förskola, pedagogerna och barnen där, vi arbetar aktivt för barnens intressen tillsammans både vuxna och barn. Läroplanen känns som ”vår” och inte alls främmande och ouppnålig , det tycker jag känns skönt och inspirerande. Nu ser jag fram emot att arbeta vidare! Plockat fram gitarren för att kunna inspirera barnen till nya sånger och diskussioner om värdegrunden 🙂 Heja förskolan , nu kommer jag!

4 kommentarer på “Känner mig inspirerad

Add yours

 1. Jag är såååååååååå glad att jag har hittat till din blogg! Jag saknar bollandet med idéer i sociala medier just vad det gäller förskolan. Hoppas att du kommer här oftare, för du verkar inte saknar insikt och intresse, tvärtom. Grattis till en mycket bra blogg och lycka till med allt som du önskar!

  Gilla

 2. Tack snälla! Det var roligt att höra 🙂 Jag ska verkligen försöka ägna bloggen tid för det finns så mycket rum för utbyte här! Hoppas vi hörs snart! Om det är något du undrar över eller vill bolla om så bara fråga!

  Gilla

 3. Ohhhhhhh, jag har så många undringar, det är det jag gör hela tiden känns det som. Om jag får välja en, just nu är jag mest intresserad av pedagogisk dokumentation. Jag är nybörjare i området, i den mening att på min arbetsplats finns inte en sådan dokumentation som synliggör barnens utveckling och lärande och jag skulle vilja gärna driva igenom frågan. Förskolan där jag jobbar på är en Montessori fsk., men jag tycker inte att detta ska vara en (den enda) förklaringen för att inte inkludera i vår verksamhet nya arbetssätt och göra levande läroplanen för förskolan.

  Back to the point!

  Jag har läst igenom ditt inlägg om IUP, frågorna som du tar upp där är mer än vettiga och antar jag att på det sättet du/ni jobbar.
  – Vad kallar ni detta form av dokumentation: IUP eller portofolio, eller… ?
  – Rent organisatorisk, vem dokumenterar, när och hur?
  – Har du något bra litteratur tips ?

  Tack för att du så pedagogiskt ställer upp här!

  Må gott!
  sspirit(sspirea@bredband.net)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: