Några tips för effektivare pedagogisk dokumentation

Här är några tips som vi samlat på oss på vår förskola. Mycket inspiration kommer från Förskolan Trollet men även från våra vänner i Bassa Reggiana i Italien 🙂

– Skilj på olika former av dokumentation se HÄR Det är lätt att klottra i början och att allt blir övermäktigt för att man tror man måste hinna ALLT på en gång.

– Bestäm vad du letar efter just nu, handlar det om projektet, ett speciellt tema t.ex. MÖTEN de första veckorna i inskolningen. Sök detta och inget annat, var restriktiv!

– Ha alltid kameran nära dig och blocket och pennan i fickan. Ta med dig detta till din reflektionstid och diskutera och fundera över det du samlat.

-Ha ett dokument t.ex. en powerpoint där ni alla i arbetslaget lägger in nya sidor allteftersom, då har ni allt samlat i slutet av terminen 🙂 Detta kan visas på föräldramöten eller användas i relfektionsmöten och dessutom materialet till utvärderingen vid terminsslut redan klar!

–  Dokumentera tillsammans med barnen. Låt dem hjälpa till att presentera dokumentationen. Låt dem dokumentera varandras lärande och låt dem reflektera tillsammans över detta.

Vill du läsa mer om det jag skrivit om pedagogisk dokumentation, sök på det i rutan!

4 kommentarer på “Några tips för effektivare pedagogisk dokumentation

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: