IKT-inspiratörer möts

Igår hade vi vårt första möte som IKT-inspiratörer i vår stadsdel. Vad härligt det är att mötas när människor är engagerade, sprudlande,nyfikna och vad mycket som händer på kort tid. Vi gick igenom syfte och mål för gruppen samt funderade kring vad vi som inspiratörer behövde för att kunna driva vidare. Önskan fanns att själv få utforska de verktyg som finns, datorn med olika typer av program som är aktuella för oss, scanner, ritplatta, webbkamera m.m.
L-G Börjesson från Centrum för skolutveckling var där och stöttade och gav inspiration. Han ska hitta andra pedagoger som vi kan inspireras av och ge oss möjlighet att prova de prylar vi önskar. Vi kom dessutom överrens om att gå på Anna Klerfeldts föreläsning om IT i förskolan i december.
Tanken är att vi i gruppen ska ta med oss det arbete som förs på förskolan och hjälpa varandra att se var man kan använda datorn som verktyg. Viktigt för oss var att koppla det vi gör IKT-gruppen direkt till verksamheten för att inspirera våra kollegor med saker vi håller på med i projekten, inte med något ”påhittat” som ligger utöver.

Väldigt spännande!!

4 kommentarer på “IKT-inspiratörer möts

Add yours

  1. Ah, det låter som ett spännande projekt. Låt oss få fortsätta att ta del av det här. Allt som har med IKT att göra intresserar mig väldigt mycket.IKT, det självklara pedagogiska verktyget.

    Gilla

  2. För ca. ett år sedan infördes i alla kommunens(där jag jobbar) förskolor en webbaserad plattform, vars syfte är både att dokumentera förskolornas pedagogiska verksamhet men också som kommunikations medel mellan förskolan, kommunen och vårdnadshavarna.
    Jag är plattformens administratör på vår fsk. och enligt all information vi har fått det ser tydligt ut att föräldrarna är mycket mera positivt inställda till detta än förskolepersonalen själva. Dessutom förskolepersonalen halkar mycket efter likvärdig utbildad personal i skola när det gäller intresse och arbete med IKT.

    Så, en hel del finns att göra i området.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: