"Jag vill inte va me!"

Några frågor : har ni barn som inte riktigt hänger med projektet? Om det varför? Och ännu viktigare, hur viktigt är det för projektets gång att så många barn så möjligt deltar i det? Vad gör de barnen som är inte med?

Alla barn deltar i projektet på olika sätt. Vissa tar mycket plats och är ledande/drivande, ställer mycket frågor och har mycket funderingar. Andra lyssnar och tittar, är med fast brevid. Vissa barn gillar vissa delar av projektet där de deltar med stor energi men vill inte alls vara med i andra delar. Vi är noga med att fundera runt varför barnen tar de roller de tar i projektet och fösöker utmana dem som vi ser har stigit åt sidan. Vad behöver de för utmaningar, vari ligger deras specialkompetenser? Precis som när vuxna driver projekt så är det nödvändigt med olika roller. Vi har ingen lista där vi prickar av vilka barn som gjort vad. Det är inte så det fungerar. Alla bidrar på olika sätt.

Vi projektet lever hela tiden. Nya frågor som gammla frågor ställs och diksuteras varje dag och det kan vara när vi äter, när vi bygger i storbyggen, när vi gör en cirkus på mattan och dinosauierna plötsligt kommer på barnens initiativ. Dinosaurierna och deras värld finns med hela tiden. Vi utmanar och ställer frågor tillsammans med barnen och driver på så sätt projektet vidare.

En kommentar på “"Jag vill inte va me!"

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: