Lite lugn ger tid för reflektion

…och storstädning. Vilket kan vara samma sak. Ibland behöver man tänka över saker och släppa in nya tankar och städa undan och sortera upp det gamla. För mig har det blivit lite sådant gjort nu under veckan. Vi har haft lite barn på huset och jag kunde ägna hela fredagen åt miljön på vårt torg. Jag har äntligen fått färdigställa dokumentationen, som berättar om våra tankar om torget och det sätt vi försöker skapa lärande miljöer. Vårt torg har två dokumentationsväggar som är på kortsidorna av torget. De täcker hela väggen och har plexiglas framför sig. Dessa har haft lite av varje på sig det senaste men nu har jag och vår Pedagogista tänkt till lite och arrangerat en dokumentation som ska kunna berätta om hur vi tänker.

Jag har också påbörjat något som vi pratat om länge, att ha en verkstadsdel på torget. Vi använder ju torget för att äta på och har därför en del bord. Borden behöver få en funktion i den pedagogiska miljön, vara en del av den. Innan har vi haft pärlverkstad och vävar framme men nu finns en egen hylla för verkstadsmaterialet. Här finns nu också möjligheter att arbeta med garn på olika sätt sticka, virka, nysta, knyta samt tyg som man kan sy, klippa, fläta remsor, stoppa upp med vadd. Det är igentligen bara fantasin som begränsar möjligheterna. Tanken är sedan att det även ska finnas ull som man kan karda, tvinna, tova.

Jag har påbörjat arbetet med att skriva ut stationsförklaringar till alla stationer. Så förklaringar med stationens namn, hur man arbetar där, var materialet får lova att vara osv. För att det ska bli lättare för alla som är vid stationerna på torget. Viktigt också när man har vikarier!

Samtidigt som jag gjorde detta hade jag två energiska kollegor som tvätta allt material som gick i diskmaskin eller tvättmaskin och torka rent och fixa vid alla stationerna. Nu är torget så rent och fint! Det ska bli ett nöje att komma tillbaka på tisdag och arbeta där!

På måndag är det studiedag. Förändringarna i läroplanen ska under lupp och vi ska få föreläsning först, sedan arbeta i nätverksgrupper över stadsdelen och sedan arbeta med arbetslaget. Mycket intressant! Mer om detta senare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: