Saker femåringar undrar över

” Linda, jag vet ju att jorden är rund men varför är vägen platt?
Varför är husen raka? Å jag vet ju att jorden är grön och blå jag har sett det på googel earth men det är ju inte grönt och blått här….”

A 5 år

Projektet har utifrån dinosauriernas död genom påverkan från rymden (?! var det så) nu fått barnen att blicka ut mot rymden. De använder googel earth ofta och ser jorden från rymden. De skriver in platser dit de vill komma och klicka sig omkring på bilder för att upptäcka och utforska. De har börjat fundera över jordens plats i universum och över varför planeter är runda och varför solen är varm.

I vårt projektrum växer nu ett dinosaurieland fram och över det finns plats för rymden….får se hur barnen tänker om det…

Uncategorized

4 kommentarer Lämna en kommentar

 1. En 2,5 åring på min avdelning stod och tvättade händerna, tittade ner i handfatet och frågade… vart tog vattnet vägen nu då????

  Visst har barn härliga funderingar.

  Bitte

  Gilla

 2. Tänk Bitte vilket ingång till ett projekt du har fått! Det är just sådana saker som ger möjligheter, barnens tankar och funderingar…

  Alex; Jag håller med sspirit, vart befinner sig dina barns tankar just nu, vad intresserar dem? Lyssna, lyssna, lyssna och bolla med kollegor! Vi finns här också ifall du behöver inspiration!

  Ha det gott alla tre!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: