Kullerbyttan

-en blogg om meningsskapande i utbildning

Fick en tanke. Tänk om man skulle byta ut ordet koncentrerad mot intresserad. Då skulle samtalen kring barn som har ”koncentrationssvårigheter” komma att handla om något helt annat, det som jag faktiskt tror är problemet från början….

” – Lisa har svårt att intressera sig för samlingen”
Tja då kanske samlingen behöver vara lite mer intressant….

Ett svar till ”Att byta "koncentrerad" mot "intresserad"”

  1. Bitte profilbild
    Bitte

    Vi har inte så mycket samlingar längre. Vi har färg och form som tema just nu och har skapat små grupper som vi har inne en i taget. Då pratar vi lite om färger, former, begrepp och naturligtvis skapar vi mycket. Sen samlar vi barnen en stund innan maten medan någon lägger fram madrasser och dukar. Då får barnen vara med och bestämma vad vi ska göra. Vad vi ska sjunga, om dom vill lyssna på en flanosaga eller spela instrument…. det brukar vara uppskattat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: