praktiserar Vygotskij

Den proximala utvecklingszonen står i fokus när min sons lärande (hans lärande om världen och mitt lärande om honom) tar form. Han visar så tydligt hur han genom tidigare erfarenheter bygger vidare och erövrar nya kompetenser genom att kombinera det han redan har fått en förståelse för. Här mitt i finns jag och ger honom det där lilla som han behöver för att ta sig vidare. En liten mugg för att transportera vattnet från vattenhinken till vattenkannan, en diskborste och en svamp för att utforska vattnets egenskaper, skruva ut en skruv i handtaget på vattenutsläppet så han själv kan spola vatten i hinken. Vi kommunicerar med blickar, miner, ljudliga utryck som bekräftar känslan, aaaaa…åååiiiiiii…..ooooj !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: