att gå från tyckande till tänkande

Så många reflektioner som har landat i mitt huvud och mitt hjärta under dagen som gått. En tanke som landade mjukt hos mig var tanken om att berätta hur man tänker och inte hur man tycker, att man går från åsikter till tänkande. Tänkande är omformbart. Tänkande är ofärdigt. Tänkande blir.

Fått träffa alla mina blivande kollegor och sett glöden i deras hjärtan, förundran i deras blickar, frustration i deras processer – det är här vi är nu och vi gör det tillsammans. Vi bygger vår verksamhet tillsammans allihop, barn och vuxna, föräldrar och pedagoger, ledning och kommun. Vi gör det tillsammans.

4 kommentarer på “att gå från tyckande till tänkande

Add yours

 1. 🙂
  Jag tror du hade varit stolt över de diskussioner vi har haft idag om hur man kan skapa en demokratisk förskola och tillämpningen av delaktighet. Många tankar som jag tog till mig. Meningsskapande-delaktighet-demokrati.

  Linda Linder
  (som fortfarande inte kan logga in…ahrg!!)

  Gilla

 2. Comhem krånglar här. De är inte att lita på.
  Så jag är irrhitteradh. Eller som jag sade när jag var liten (sägs det) ´idditerad´.

  Hade varit kul att vara med och diskutera. Många har så konstig syn på demokrati. Somliga tycker t.o.m. att monarki passar in i vår demokrati!

  Gilla

 3. he he he 🙂

  Ja jag ska skriva mer om det tänkandet och arbetet så småningom så får vi se vad du tänker om det.

  Ha en go långhelg nu!

  Linda

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: