Man frågar för att man är nyfiken

Så fortsätt gärna med det! Jag svarar så fort och så mycket jag kan. Inga frågor är konstiga, jag vet att ni vill veta, så fortsätt fråga! Det är dialogen som gör det intressant! Vill ni nå enbart mig så skriv till till.kullerbyttan@live.se

4 kommentarer på “Man frågar för att man är nyfiken

Add yours

 1. Så himla roligt och spännande med en ny termin och nya utmaningar. Jag läser och läser och grubblar över dina tankar och ord. Och sprider dem vidare, bland kollegor på jobbet eller på universitetet. För det är dem mer än värda. Har inte hunnit skriva här så mycket(alls?! :)) i sista månaderna, men bortglömt är du inte.

  Dina serieinlägg om att bygga pedagogisk miljö- har haft en enormt succee. En av mina pluggkollegor har fått igenom väldigt mycket av det du beskrev i en nystartad förskola där hon jobbar.

  Själv har jag bytt jobb, till en ”vanlig” kommunal förskolan. Trots att de har kommit en lång bit in i den pedagogiska dokumentationen och reflektion i arbetslaget kring olika pedagogiska frågor, när det gäller utformning av pedagogisk miljön…well,hyllor upp på väggarna och inköp av pussel, bilar och fischerprice prylar, det är det som gäller. Även sägs att önskan för förändring finns. Då har jag lite att bita i :).

  Nu var jag lite nyfiken hur funkar hos er med inskolningen? Det är en annorlunda situation med ”gamla” barn som har varit borta från förskolan, med nya, med föräldrar, med ny och gammal personal… Men detta som jag ser gång på gång och år efter år, att sitta men barnen i knän och hålla de i famnen och sjunga i all ändan samma ramsor och baka kakor i sandlåda -detta blir jag inte klok på. Jag säger inte att de bitarna är hel fel, men i min tycke är fel fokus, att få tyst på barnen när de blir ledsna.

  Ha en fin och kreativ veckan!

  Gilla

 2. Så glad jag blir när jag kan inspirera till att förändra och förhoppningsvis förbättra för de barn som möter förskolan. Jag är tacksam mot er som sprider, diskuterar och funderar kring det jag formulerar. Tillsammans kan vi göra skillnad!
  Spännande att du har bytt jobb! Hoppas du kan hitta fler ingånga där 🙂 Kom ihåg att alla måste göra sin resa och att få uppleva är bästa metoden 😉
  Jag ska skriva om inskolning/överinskolning så som det har fungerat hos oss. Det finns många olika sätt, själv är jag mest för att se till varje barns utmaning och fundera hur vi kan möta barnet på bästa sätt.
  Jag är glad att du är med mig 🙂 Ha det gott och tveka inte att skriva om du behöver någon att bolla med!

  Gilla

 3. Hur ser du på våra yrkesroller i förskolan?
  Jag tänker på bsk och förskollärare?
  Blir det någon skillnad med den reviderade läroplanen?

  Gilla

 4. Anonym; Detta är en viktig fråga och något som måste lyftas på varje förskola nu när Läroplanen har understrykt förskollärarnas ansvarsområden. Jag ska skriva om detta!

  Tack för att du frågar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: