Kämpa emot vardagen!

Anonym sa…

Så otroligt inspirerande just nu denna blogg. Jag känner själv, att jag efter ett år i yrket redan tappat suget och undrar hur ska vi ta oss vidare i vårt arbete. Mycket fokus läggs på praktiska vardagsproblem och känns som vi inte har fokus eller mål med vad vi vill med våran verksamhet. Men det du skriver ger mig ändå känslan tillbaka till varför jag ville arbeta som förskollärare och utbildade mig till det. Tack!


Jag blir så ledsen när jag hör om lärare som inte ens har ett år på nacken och redan börjar tvivla. Byt jobb om ni känner att ni sitter fast (vi är VÄLDIGT populära på arbetsmarknaden och det går bara uppåt)! Hitta ny sammanhang där era kompetenser får blomma där ni får lov att förändra något på riktigt! Fortsätt brinna för det ni gör och låt aldrig någon säga att det bara är vilket yrke som helst, det är världens viktigaste!
 
Anonym, jag hoppas verkligen att du kan hitta ett andningshål, jag ska hjälpa dig och alla andra som känner likadant så mycket jag bara kan! Skriv gärna till mig för mer personlig handledning!
 

Ha en go helg alla stjärnögspedagoger 🙂

2 kommentarer på “Kämpa emot vardagen!

Add yours

  1. Känner mig dubbel inför detta inlägg. På ett sätt är det precis som du skriver Linda att det är så tråkigt att det finns pedagoger som känner att de redan börjar tvivla på sitt yrkesval. Samtidigt känns det otroligt skönt att det finns fler som jag, som kämpar och försöker komma vidare och förundras över vad våra barn gör på förskolan. Jag hoppas att jag orkar vara på ”min” förskola att tag till. Det finns pedagoger där som verkligen kämpar och dess raka motsats. Tack Linda för att du skriver som du gör. Det inspirerar mig att kämpa på!

    Gilla

  2. Visst är det viktigt Anna, att det finns de som strävar, det är de som hela hoppet för utbildningssystemet vilar på. Jag hoppas du också hittar dit du vill och får möjligheten att använda din fulla potential! Sök dig till sammanshang där du känner att du lyfter. Det är viktigt för att hålla en positiv, utforskande, nyfiken inställning.
    Lycka till och tack för att du läser 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: