Nu delar jag mina tankar "live"

I torsdags höll jag min första föreläsning på egen hand. Jag har föreläst och tagit emot studiebesök på min gamla arbetsplats tillsammans med min kloka mentor M. Det var oerhört lärorikt och viktigt att öva sig i att sätta ord på sina tankar och det man gör. I torsdags var det som sagt min tur att stå på egna ben. Det var en föreläsning för föräldrar och pedagoger på en förskola i min hemkommun. Jag berättade om utvecklingsarbete, den nödvändiga fortbildningen av pedagogerna och utvecklingen av verksamheten, med läroplansrevideringarna som grund. Jag berättade också om hur man med reggio-inspirationen kan försöka förstå barnens lärande och arbeta i projekt med hjälp av pedagogisk dokumentation. Det var spännande att höra föräldrar och pedagogers tankar och vi hade en god dialog mot slutet av föreläsningen. De var entusiastiska och nyfikna vilket kändes mycket inspirerande för mig.

På onsdag blir det ytterligare en föreläsning då för pedagoger som vill börja arbeta med den pedagogiska miljön. Det är så roligt att få dela sina tankar ”live” med personer som har tankar åsikter och frågor som utvecklar mitt tänkande.

Så vem vet, nu kanske vi ses snart du och jag!

Ha en go lördagskväll!

4 kommentarer på “Nu delar jag mina tankar "live"

Add yours

 1. Härligt Linda! ”Det var oerhört lärorikt och viktigt att öva sig i att sätta ord på sina tankar och det man gör.” Håller fullständig med dig. Man får fatt på mycket av sina egna tankar och ideér när man ”tvingas” lyfta de till ytan. Jag ska stå på egna ben på onsdag för första gången och möta verksamma pedagoger och så frön, det är hela mitt syfte! Lycka till Linda och tack för att du delar med dig av så många lärorika tankar 🙂

  Gilla

 2. Linda. Orkar du med lite beröm? Bra.
  Jag har ju följt din blogg rätt länge nu och imponerats av din entusiasm och förmåga att skriftligt förmedla dina tankar och idéer. Jag kanske inte alltid delar dina åsikter, men jag tycker du är en mycket god representant och talesperson för förskolan. Ville bara säga det.

  Gilla

 3. Tack Bertil! Jag uppskattar verkligen dina ord och din närvaro här på bloggen! Inget blir väl bättre än när människor inte riktigt håller med varandra, då får vi ju liv i diskussionerna och utvecklar våra tankar tillsammans. Du bidrar till mycket tänkande Bertil och det tackar jag dig för 🙂 Ha en go vecka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: