Nätverksträff med Kalejdoskop

Igår hade vi nätverksträff med Kalejdoskop, RE-nätverket i Göteborg. Denna gång var vi på vår förskola och förde Sokratiska samtal kring frågan ”Vad ligger till grund för skapandet av ett demokratiskt förskolerum?” Under kvällen fick besökarna först gå runt i miljöerna på förskolan och följa barnens väg genom huset. Många bubblande samtal hördes, ögon och kamror sökte efter barnens spår, inspiration till miljöbygge, dokumentationens uttryck….

På stora torget samlades vi för att organisera kvällen och inta lite tilltugg. Därefter delades vi in i två grupper och en kort presentation om tankarna kring kvällen och uppdraget presenterades. Tillsammans med uppdraget att gå i dialog kring frågan om det demokratiska förskolerummet fick alla grupper också utmaningen att ta med en tanke- en mening tillbaka till den stora gruppen som skulle delas när vi återsamlades. Tankarna skulle inte dialogiseras utan bara få ”hänga i luften” som ett avslut och en början på nya tankar. Ett stort och varmt tack till alla som deltog med sitt engagemang, sina frågor, tankar, sin positivism, sina olikheter som gjorde kvällen till ett verkligen möte och reflektionskaos!

2 kommentarer på “Nätverksträff med Kalejdoskop

Add yours

  1. Tack själva för en fantastisk kväll! Finns det nåt härligare än att mötas och diskutera och reflektera tillsammans, få nya infallsvinklar och idéer och sen göra dem till sina egna, på det sätt som passar en själv just här och nu? Kramar Jennie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: