Atelierista- tulpaner och pappnät

Vår egen skapande uppgift fick vi av Stina Braxell. Vi skulle kombinera två för oss ovanliga material och skapa något nytt.
En kväll stod jag med tulpanvasen i handen för tulpanerna började bli lite skruttiga och jag var påväg att slänga bort dem. Min man stod på andra sidan köket och jag tittade på tulpanerna och sa kort, jag går ut i ateljén en stund.
Väl ute i ateljén funderade jag på vad jag skulle göra med tulpanerna. Jag såg mig omkring och fick syn på ett emballage av papper som jag sparat och som min son har används på olika sätt. Det hänger ihop som ett stort nät så jag tog loss en bit av det, lade det på golvet och vävde in tulpanerna i pappersnätet.

Efter en stund såg jag att de kom för nära varandra. Jag hade upptäckt att svägning av tulpanernas stjälkar bildade ett randigt mönster i nätet och byggde vidare för att förstärka det. Snart var alla tuplanerna invävda i nätet och jag funderade på vad som skulle vara nästa steg.

Brevid nätet låg en liten grön plastgrej som varit del till en kruka. En sådan som hängväxter hålls upp utav, som står i ytterkrukan runt växten. Jag vände den upp-och-ner och lade nätet ovanpå. Nu blev tulpankreaktionen som en lampskärm hängandes på hållaren. Jag hängde den på ett papprör och begav mig in för att hämta en grön ljusslinga. Ljusslingan vävde jag samman med nätet och sen var jag nog klar tror jag. Det hela fick ytterligare dimmension när jag släckte ljuset och de gröna små lamporna lyste.
Ja jag har aldrig gjort något av tulpaner och pappnät förut. Intressant!

En kommentar på “Atelierista- tulpaner och pappnät

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: