Efter sommaren kommer de!

Det är inte bara barn, pedagoger och föräldrar som kommer till förskolan efter sommaren. Våra nya surfplattor kommer också. En per avdelning (än så länge) för att stärka upp IT-användandet i förskolan. För oss (tänker jag)  kommer det mestadels att handla om arbete med barnens bilder och film i den pedagogiska dokumentationen. För att arbetet med dokumentationen ska vara närmare barnen och kunna vara en del av vardagen på ett lättare sätt. Vi använder oss idag av kameror med filmfunktion samt laptops. Problemet är att det inte finns några ”klasskonton” utan att alla pedagoger har olika inloggningar och inte kommer åt varandras bilder/filmer på ett lätt sätt. Vi har också problemet med att föra över bilder och filmer till datorn innan vi kan använda dem med barnen. Datorns användarfunktioner är heller inte så logiska eller användarvänliga som plattornas, där man bara pekar och drar. Det kommer underlätta för de yngsta att arbeta med sina bilder och filmer. En kollega på Atelierista-utbildningen visade och berättade exempel om hur de använder plattorna och det var verkligen inspirerande! Vi hoppas att hon och hennes kollega kan komma och fortbilda hela vår pedagoggrupp under hösten. Jag längtar….

2 kommentarer på “Efter sommaren kommer de!

Add yours

  1. Blir allt lite avis på dig nu Linda! Jag håller tummarna att vi får plattor inom en tioårsperiod om de inte är ”ute” då! Men vi hittar på andra roliga sätt att jobba på.

    Gilla

  2. Nej, tekniken är verkligen inte allt (och den kan missbrukas också om man inte tänker på hur och varför) men det kan underlätta och i detta fall förhoppningsvis föra dokumentationen närmre barnen. Jag ska återkomma till detta och visa hur vi använder dem i arbetet och då kanske du kan berätta för din rektor och dina kollegor och se om de nappar?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: