Terminens första förkylning och tankar om att hitta motivationen igen

Det gick alltså bara en och en halv vecka sen kom förkylningen, en ordentlig sådan. I tre dagar har jag legat pall och snörvlat, hostat och försökt att andas mig igenom timmarna. Igår missade jag dessutom vår inledande studiedag. En liten tröst var att även föreläsaren hade blivit sjuk så upplägg med Yoga-morgon och Led dig själv-föreläsning gick i stöpet. Ja ja, det kommer fler dagar för inspiration och samvaro.

Semestern har i alla fall varit riktigt avkopplande och jag har inte så mycket som nuddat vid någon pedagogisk litteratur utan bara läst skönlitterärt och haft långa samtal långt in på nätterna med familj och vänner. Nu krävs det lite inspiration och motivation för att starta arbetet igen och framförallt starta hjärnan som verkligen fått sig en semester 😉

Jag sneglar tillbaka på de två sista inläggen i bloggen före semestern och känslan som fanns då börjar komma tillbaka, stoltheten över att få vara del av ett sådant medvetet gäng pedagoger, att få arbeta med kollegor som verkligen är nyfikna, engagerade och intresserade, vilken motivation! Under hösten ser jag fram emot att utveckla vårt kollegiala lärande, att få möta mina kollegors kunskap och handlande, att tillsammans knyta djupare kontakter och genom att lära känna personerna bakom pedagogerna skapa tillit till varandra och förståelse för varandras olikheter och inse värdet av dessa.

Nästa helg ska jag träffa mitt egna lilla fina nätverk av kloka vänner som också är pedagogistor och atelieristor. Det kommer med all säkerhet ge en kickstart till både hjärna och hjärta…..

Ha en skön och inspirerande terminstart!

3 kommentarer på “Terminens första förkylning och tankar om att hitta motivationen igen

Add yours

 1. Jag tycker fortfarande att det låter helt fantastiskt med det nätverk som ni har och som fungerar så bra i Göteborg! Just nu känner jag att jag har svårt att starta upp arbetet i ateljén efter sommaren och letar inspiration på alla möjliga ställen, men främst bland barnen!

  Gilla

 2. Linda!

  Du och din blogg är en stor och viktig del i min inspirationsinhämtning för att få energi, spinna vidare, reflektera mer fördjupat. Din blogg är en naturlig del i min vardag. Denna energi genererar ytterligare ringar på vattnet då jag i min pedagogistaroll får vara delaktig och involverad i spännande lärorocesser som barnen och pedagogerna står mitt uppe i.

  Tänk vilka möjligheter vi har – som har lärandet framför ögonen, i kroppen, i känslan – varje dag. Vilket forskande och tillägg/utmaningar till teorierna vi kan göra. Det är unikt!

  /Kram Anna-Karin, i din förra stadsdel 😉

  Gilla

 3. Therese; Jag hör av mig när nästa träff med Kalejdoskop tar plats! Det ger verkligen inspiration och framförallt kraft när man möts så många som älskar det vi gör och som tillsammans tänker för att hitta vägar för barnens röster. Det lilla nätverket är mycket för själ och hjärta också 😉 där hämtar man kraft både som vänner men också som personer som delar en förståelse för yrket. Det är bra. Du vet att du alltid kan skriva eller ringa mig om du vill!!

  Anna-Karin; Dina ord värmer mitt hjärta ❤ Jag har hört mycket gott om dig ska du veta 😉 och att då få höra att du hämtar inspiration hos mig gör mig glad och det motiverar mig att fortsätta dela...tack! Vi är onekligen i spännande sammanhang och får njuta av det! Ha en härlig terminstart så hoppas jag vi ses, om inte förr så på nätverksträffarna 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: