"Barnen visar vilket material som hör ihop"

Dessa är ord som har fastnat i mitt huvud och mitt hjärta från min fd kollega, som är en mycket lyhörd pedagog. Hon arbetade just med de allra yngsta när hon sa detta till mig. Här  nedanför kan ni se hur barnen har kombinerat tre material (snäckor, ett slags känselmemory samt silkespapper) som visserligen stod tillsammans på en låg hylla men hade inte använts ihop förut. Nu blev det en lång stund för två par ivriga men känsliga händer, under samtal och sedan denna kreaktion av färg och form och på ett tårtfat till råga på allt 🙂

2 kommentarer på “"Barnen visar vilket material som hör ihop"

Add yours

 1. Så sant! Vilken härlig mening att smaka på …
  ”Barnen visar vilket material som hör ihop” Ju mer jag tänker på det desto mer nyfiken blir jag 🙂 Hoppas allt är bra med dig Linda och att vi ses fram över på någon nätverksträff 😉

  Gilla

 2. Ja det är verkligen en mening att minnas 🙂
  Allt är bra här, nu börjar arbetet i vårt storarbetslag som arbetar med de allra yngsta 🙂 Två hemvister och så jag som är Torgpedagog och vår Utepedagog. Det känns som en mycket bra organisation och det känns som alla är sugna, både barn och vuxna! Det känns spännande och härligt att få gräva ner sig och tillsammans upptäcka och utforska. Hoppas hösten har startat bra för dig med! Vi ses alldeles säkert framöver!
  Ha det gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: