Föräldrakunskap

 
Föräldragruppen är en oerhört viktig grupp. Föräldrarna är en del av förskolan. Föräldrar har många gånger fått komma till förskolan på nåder, de har bjudits in på föräldramöte bara för att få höra att de inte namnar barnen kläder eller glömmer att stänga grinden. På förskolan där jag arbetar tänker vi att föräldrar har mycket viktigare saker att göra i förskolan. Lappen ovan är en del av det. Föräldragruppen som jag är närmst består av 42st föräldrar med olika bakgrund, olika kunskap, olika intressen. Alla med sina kompetenser och passioner och en mycket viktig gemensam sak, de har barn i samma grupp. Hur tar vi vara på det?

6 kommentarer på “Föräldrakunskap

Add yours

 1. Åhh så bra!! Gillar!!! Det är så skönt att ha föräldramöten utan dessa pekpinnar som är ganska traditionellt i våra förskolor.
  Vi brukar ha aktivitet av ngn form för att göra föräldrarna delaktiga i vårt projekt. Då kommer också olika föräldrars kompetenser fram.
  Den här iden ska jag spara i mitt minne.
  Tack för en inspirerande blogg, kul att läsa eftersom den inspirerar till nya tankar och den bekräftar redan förhandlade tankar : D

  Gilla

 2. Jag ska skriva mer om hur vi lade upp föräldramötet också. Det var ett nytt sätt att göra för oss och föräldrarna tyckte det var inspirerande!
  Vad roligt att du hittar inspiration här! Tack för att du läser 🙂

  Gilla

 3. Tack för en härligt inspirerande blog!
  Mer tankar ideer om hur man kan få föräldrarna delaktiga är alltid bra.
  Ser fram mot att läsa om mer om ert föräldramöte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: