När dokumentionen sätter fart på praktiken!

Wiho! Idag kopplade barnen och jag in projektorn och fäste upp en ”filmduk” gjord av spännpapper på väggen. Sedan kopplade vi projektorn till Ipad och tittade på barnens dansfilmer. Filmerna genererade i mer dans, dans i dansen helt enkelt! På eftermiddagen var tio barn involverade i att prova de danser som fanns på filmerna genom att dansa dem på mattan. Hur gjorde (namnen på fem barn) när de dansade tillsammans i en dansa-ramla-dans? Alla barnen tillsammans provade! Hur gjorde (namn på barnet) när hen dansade på scenen? Hur dansade hen? Vi provade tillsammans….vad måste man titta efter? Hur härmar man det man ser med sin kropp?

Dans/rörelse-trådarna växer med hjälp av dokumentationen…..

4 kommentarer på “När dokumentionen sätter fart på praktiken!

Add yours

 1. Hej Linda!
  Vi har följt din blogg under en tid nu och fascinerats över miljöns betydelse som den tredje pedagogen. Jag jobbar på en förskola med teknikinriktning, där vi försöker använda miljön för att inspirera och utmana barnen. http://www.teknikresan.blogspot.com

  Tack för alla tankar som startat många pedagogiska diskussioner hos oss! Mvh Linda

  Gilla

 2. Linda!

  Vad roligt att du läser och att ni tillsammans utmanas att tänka! Miljön är sannerligen en komplex och utmanande del av vårt arbete. För mig står och faller hela verksamheten med en miljö som kan utmana och driva frågor hos barnen.

  Er blogg har hamnat i min blogglista!
  Ha det gott och fortsätt förundras!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: