Dansplats

Dans/rörelseplatsen utvecklas med mer dokumentation och en korg med plastband som barnen dansat med. Det är en yta som är magisk! Den bjuder upp varje dag till skuttiga hopp, svingande armar, nickande huvuden, trippande trummande fötter. Den ger barnen en plats att mötas i något de inte kan motstå, det är sannerligen en lockande plats. Så fort musiken går på så samlas barnen på mattan. Finns det ingen musik så skapar de egen, i sina huvuden, med hjälp av rösten eller trummandet av fötterna mot mattan. Speglarna blir en kommunikatör som svarar på barnens rörelse. Barnen leker med sin spegelbild som blir utdragen eller ihoptryckt (ena spegeln är konvex och den andra är som två konvexa vågor). Idag observerade jag ett barn som länge höll på med att flytta sig mellan de båda speglarna och leka med sin spegelbild. Det var så spännande att se hur barnets kropp och minspel förändrades beroende på hur spegeln svarade. Dans/rörelseplatsen är en plats med mycket relation och vi kommer fortsätta att utforska den tillsammans. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: