En plats för gestaltning

Idag började jag tänka till lite mer på sista tredjedelen av torgets yta. Den har legat ”på vänt” kan man säga. Ljus-färg-genomskinlighet har utvecklat sig själv med hjälp av barnens utforskande likaså har dansplatsen det men sista biten av torget har liksom inte kunnat göra det för att det har inte innehållit så mycket material, inte haft någon tydlighet eller riktning. Jag fick helt enkelt ta mig en funderare….
I dans/rörelseprojektet med arbetsnamnet ”Hur blir vi när det låter?” har barnen utforskat rörelse bl.a. genom att ”dansa som….” Jag har även tankar att introducerar musiksagor/äventyr att gestalta tillsammans och då behöver vi en plats för ”dramalek”. Idag var jag och barnen nere i förrådet och hämtade upp olika utklädningskläder. Nu kan man klä ut sig till olika djur, klä sig i glitter, i skira tyger som mantlar eller kjolar, helsvart, helgul osv. Jag tänkte att kläderna vi tog upp skulle kunna bli många olika saker, även mer abstrakt utklädning som vind, vatten, sol, värme, is eller liknande…. Det blev ett väldigt stort intresse för utklädningen och barnen provade de olika utstyrslarna, klädde av och på och bytte med varandra.

Kläderna fick hängas i en torkvinda som vi fäste i en tråd från taket. Enkelt för barnen att hålla ordning. 

En kommentar på “En plats för gestaltning

Add yours

 1. Hej Linda
  Följer din blogg och tycker det är väldigt spännande och inspirerande. Sitter med en kollega och funderar över hur vi skll förändra ett gemensamt rum just nu och vi undrar vart ni har köpt de vita svängda bänkarna?
  Den vita mattan, vad är det för material? Ser så effektfullt ut.
  mejla gärna om du vill anna.bergstrom@uppsala.se

  Tack för att du delar med dig!

  Mvh Anna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: