Färgade skuggor

 
När barnen har utforskat materialet på olika sätt sätter vi tillsammans upp det de har kommit på. Bilderna blir inspiration för andra att prova och för barnen själva att vidareutveckla sina teorier. Vi märker att de använder bilderna mer nu till att göra, förut var de mer intresserade av vilka som var på bilderna.
 
Igår var det solsken och lite stackmoln. Barnen och jag satte upp all plast på fönstrena kring gropen. Barnen blev väldigt engagerade och pusslade ihop alla plastbitar tills det inte fanns någon fönsteryta kvar som de kunde nå. Då började de sätta plasten på ett annat fönster längre bort. När de satte upp plasten där så sken solen igenom och skapade färgade skuggor på den vita dansmattan. De upptäckte dessa och började dansa och hoppa på dem. Ett barn ville inte att de andra skulle stå på skuggorna för hen tyckte att skuggorna försvann då. Jag frågade hur hen menade. Hen visade genom att ställa sig på en skugga, då täckte hens skugga den färgade skuggan. Hen berättade att den svarta skuggan kom ivägen. Vi provade att göra skuggor. Ett annat barn såg att skuggan blev väldigt lång. När solen gick i moln försvann alla skuggor. Jag och min kollega frågade barnen var de hade tagit vägen. De hade många olika teorier bl.a. att de hade åkt tillbaka i plastbitarna. Snart sken solen igen och skuggorna var tillbaka. Så här höll det på. Barnen förundrades och förvånades. Ett spår att följa vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: