Frossa i julen

 
Ja, det gör vi nu. Vi frossar i allt som har med julen att göra. Ikväll har vi haft ett JULFLÖDE med barn och föräldrar då vi har bakat pepparkakor, dekorerat pepparkakshus, stoppat nejlikor i apelsiner, gjort ljusstakar i lera med grankvistar, torkade äppel, små lingonkvistar, frasat med silkespapper och gjort smällkarameller, lyssnat på julmusik och pratat, umgåtts, fikat och andats in alla juldofter. Det var skönt och varmt och livligt och trevligt. Tyckte jag.
 
Sån måste julen få vara. Traditioner möts och nya uppstår. Önskningar finns hos barnen, hos oss, hos föräldrarna, i läroplanen vad vi sedan gör tillsammans blir olika och speglar den grupp vi är. Vi hittar många ingångar och tar med våra referenser, våra minnen, våra känslor och fyller julen med innehåll på vårat sätt.
 
Vad minns du mest från din bardoms jular?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: