SETT+Lärarförbundet=sant

Idag fick vi ett pressmeddelande där vi fick veta att Läraförbundet kommer bli en av SETT-mässans samarbetspartners. Att Lärarörbundet på detta sätt tar ställning för att utbildningssystemet måste hitta nya vägar och vara en del av samhällsutvecklingen är ett stort och väldigt spännande ställningstagande.

– Digitaliseringen är en av de viktigaste frågorna för att skapa en modern skola. Likvärdighet, tillgång och fortbildning är utmaningar som måste lösas. Vi har inte råd att låta bli att satsa på IT om vi ska kunna förbereda eleverna för samhällets krav på digital kompetens, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

I förskolan ligger vi långt efter. Här har inte ens alla lärare tillgång till varsin dator. En stor del av vårt uppdrag gäller att dokumentera, analysera och följa upp barns lärande. Detta innebär ett dagligt arbete med bilder, filmer, text och ljud. Kan detta ställningstagande vara ett i ledet att verkligen lägga vikt vid att bygga ut de tekniska möjligheter som kunde vara en del av den moderna pedagogiska verksamheten? Hur kan vi pedagoger i förskolan möta barnen i deras livsvärldar då vi i förskolan inte ens har tillgång till den teknik som barnen dagligen har tillgång till? Hur kan det vara möjligt för oss att ens driva arbetet med den pedagogiska dokumentationen på ett önskvärt sätt när vi har en dator i varje arbetslag? Ska dessutom barnen använda den så som de kan behöva så blir vi än fler som ska dela.

Jag ser fram emot att höra hur Lärarförbundet ser möjligheter och kanske kan vara med och sätta fingret på vad som behövs för att vi ska tillsammans kunna kliva framåt.

Följ med til SETT för att höra mera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: