Spännande på SETT 2013

Nu börjar det trilla in lite föreläsare på SETT 2013 som särskilt riktar sig mot förskolan. Jag ska snart skriva lite mer om de som presenterats hittills men här kommer en liten blänkare eftersom jag idag såg något som verkade riktigt intressant. Så ni kan gå och spana själva lite under tiden 🙂Föreläsning 18/4


Pekplattan vinner terräng i landets förskolor men vilka effekter har den på barnens lek och lärande? Det vill pedagoger i Tumba bidra till att kartlägga och medverkar därför i forskningsprojektet AppKnapp – peka, lek & lär i förskolan.

Susanne Kjällander, Fil. Dr. i didaktik vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och forskningsansvarig, följer pedagogernas praktiska arbete med plattorna som videofilmas i fyra utvalda förskolegrupper. Föreläsningen bjuder på en förhandsvisning av ett urval preliminära forskningsresultat – de allra första i Sverige i sitt slag.
Lena Lindström är pedagogisk utvecklare och initiativtagare till projektet (www.appknapp.se). Hon guidar på resan från tiden då förskolornas datorer sedan länge passerat bäst-före-datum ”Det närmar sig mina vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: