Delar med blivande Atelieristor

I morgon åker jag till Varberg. Jag har blivit inbjuden att dela med mig av erfarenheterna runt min roll som Torgpedagog och mina erfarenheter som Atelierista till de blivande Atelieristorna på D-kursen i Atelieristautbildningen som hålls av Borås Högskola på och i samarbete med, campus i Varberg.

Jag har flyttat en massa dokumentation och ska försöka dela med mig av projektet vi är inne i. På morgonmötet idag bad jag barnen få berätta något, skrev upp mig själv på talarlistan och när alla hade delat med sig av allt från vart de skulle åka i helgen till att nån behövde hjälp att hitta något som var borta och nån ville sjunga en speciell sång då var det tillslut min tur.  Jag berättade att jag inte skulle komma i morgon, att jag skulle åka till Varberg och berätta om dansprojektet för några andra fröknar. Barnen tittade på mig. Kan jag göra det, frågade jag. Får jag berätta för dem vad vi har gjort här? Barnen nickade, någon skrattade. Sen ses vi på måndag och då ska jag berätta för er vad dom sa., sa jag. Blir det bra? Barnen nickade igen. I morgon ska jag ta ett kort på dem som lyssnar så barnen får se vilka det är.

Jag ser fram emot att få ta emot en massa tankar och perspektiv. Vi pedagoger funderar hela tiden på vad projektet handlar om, egentligen….vem vet. Kanske vi får ytterligare perspektiv med oss i morgon.
Det är svårt att veta var man ska börja att berätta, för någonstans hänger allt ihop och det går i varandra, det ena leder till det andra och det liksom kopplar till det tredje som egenligen ligger utanför men ändå är med….undra om det blir snurrigt med det är ju i och för sig själva projektets kärna 🙂

Vår dansvägg….

3 kommentarer på “Delar med blivande Atelieristor

Add yours

 1. Tack för en inspirerande dag! Du gav mig verkligen många tankar och ideer! Ni verkar ha en fantastisk förskola och jag hoppas jag kan få komma på studiebesök snart!

  Hälsa barnen och tacka för att vi fick se och höra om deras arbete!

  Med vänlig hälsning, Helen Olsson blivande ateljerista förskolan Fjärilen Kungsbacka

  Gilla

 2. Tack själv Helen! Det är så värdefullt att mötas, dela och skapa nya kontakter. Vi vet aldrig när vi behöver varandras erfarenheter och vi blir så mycket bättre tillsammans.

  Barnen ska jag hälsa och tacka på måndag 🙂

  Vi hörs!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: