Hur väljer vi att förhålla oss till genus?

Bild från LEGO:s reklamkampanjs 1981
från Facebook

Måste dela en diskussion som pågått på FB-sidan för Reggio Emilia inspirerade förskolor och skolor i väst ( men som nu spritt sig till hela landet). Här har Cristian Fabbi startat en tråd om hur vi arbetar med genus i förskolan genom sitt blogginlägg What do we talk about when we talk about gender education in preeschool? De har i Italien precis startat ett arbete för att höja medvetenheten om genus och hur vi påverkar/återskapar dessa normer med våra normer och värderingar. I FB-gruppen finns Suzanne Axelsson som driver bloggen Interaction Imagination. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med att medvetandegöra hur genus skapas av normer och värderingar. Hon skrev en kommentar på FB-sidan som någonstans satte ord på de tankar jag har haft men inte kunnat formulera. Här kommer hennes ord som jag känner borde delas och tänkas på av alla som är i närheten av barn eller människor i övrigt faktiskt. Jag länkar till hennes blogginlägg HÄR. Tack för att ni delar vidare!

Och som vanligt, kommentera gärna och berätta vad ni tänker! Det hjälper oss alla att tänka vidare!

5 kommentarer på “Hur väljer vi att förhålla oss till genus?

Add yours

  1. Jag har med stort intresse följt tråden på RE-sidan på fb och kan inte göra annat än att hålla med Linda och hennes man, Tack Suzanne!:) Du lyckades sammanfatta mycket av mina tankar och erfarenheter (både som förälder och förskollärare)kring genus och dessutom på engelska 🙂 Jag har sen ett tag tillbaka fått brottas mycket med de fördommar som gärna visar sig när någon hamnar utanför den ram som anses vara normalt. Otroligt tacksam för att diskussionen tagit fart både här och på fb-sidan. Tack Linda för att du delar med dig av dina tankar här. Önskar er en fortsatt Glad Påsk! Ann-Sofie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: