Kullerbyttan

-en blogg om meningsskapande i utbildning

Varför heter Likabehandlingsplanen LIKAbehandling? Borde det inte heta OLIKAbehandling? Det är väl det som är hela grejen? #förvirrad

Ord som snurrar i mitt huvud efter den dag med lika(olika)behandlingstankar…
Välkomnande, Mångfald, Trygghet, Olikheter är värdefulla, Ömsesidigt beroende, Var och en som en resurs för gruppen, Förskolans identitet, Glädje, Inkludering, Normkritiskt förhållningssätt 

Vad tänker du på?


5 svar till ”LIKAbehandling- OLIKAbehandlig”

 1. christina profilbild
  christina

  Fast jag tänker att likabehandling handlar om olikheter som tyvärr har klassats som olika värda och därför hamnat i en hierarki och att vi därför bör jobba med just likabehandling där olikheter ses som tillgångar istället för något som faller utanför det som anses normalt. (Undrar om jag gjorde mig förstådd nu?)

  Gilla

 2. Carina profilbild

  Jag tänker på alla barns rättigheter oavsett… och våra skyldigheter. Komplext.

  Gilla

 3. Linda Linder profilbild

  Jo, jag tror jag förstår hur du menar och tycker just som du att olikheter ska vara en tillgång, men jag tänker inte på olikheter när jag hör likabehandling. Ord slår an olika hos olika personer. Att behandlas lika är för mig inget positivt. Om det är lika VÄRDE vi pratar om borde ju ordet värde vara det väsentliga och inte LIKA. Jag tänker att det blir många missförstånd när man pratar om likabehandling.

  Gilla

 4. Linda Linder profilbild

  Ja det kan jag relatera mer till 🙂

  Gilla

 5. christina profilbild
  christina

  Jag förstår vad du menar, och när vi pratar om dessa frågor på min enhet så används just lika värde!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: