LIKAbehandling- OLIKAbehandlig

Varför heter Likabehandlingsplanen LIKAbehandling? Borde det inte heta OLIKAbehandling? Det är väl det som är hela grejen? #förvirrad

Ord som snurrar i mitt huvud efter den dag med lika(olika)behandlingstankar…
Välkomnande, Mångfald, Trygghet, Olikheter är värdefulla, Ömsesidigt beroende, Var och en som en resurs för gruppen, Förskolans identitet, Glädje, Inkludering, Normkritiskt förhållningssätt 

Vad tänker du på?

5 kommentarer på “LIKAbehandling- OLIKAbehandlig

Add yours

  1. Fast jag tänker att likabehandling handlar om olikheter som tyvärr har klassats som olika värda och därför hamnat i en hierarki och att vi därför bör jobba med just likabehandling där olikheter ses som tillgångar istället för något som faller utanför det som anses normalt. (Undrar om jag gjorde mig förstådd nu?)

    Gilla

  2. Jo, jag tror jag förstår hur du menar och tycker just som du att olikheter ska vara en tillgång, men jag tänker inte på olikheter när jag hör likabehandling. Ord slår an olika hos olika personer. Att behandlas lika är för mig inget positivt. Om det är lika VÄRDE vi pratar om borde ju ordet värde vara det väsentliga och inte LIKA. Jag tänker att det blir många missförstånd när man pratar om likabehandling.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: