40 idéer på en vägg för Partilles nya utbildningsarena

I onsdags var vår sista torgdag i Partille kommunhus. Lite drygt 40 personer, lärare från förskolan till vuxenutbildningen, föreningsfolk, universitetsfolk, stadsplanerare, utbildningsledning, bibliotekarier m.fl var samlade för att tillsammans i de olika torggupperna plocka ut de tre bästa idéerna från arbetet de två föregående gångerna och sedan samla dessa och presentera för resten av gruppen. Vi fick också lite meningar att fylla på

Visionsberättelse
Vi arbetar nu så här……
Besökarna …är…kommer från…
Nästa vecka finns det ett reportage i GP om oss där vi beskriver hur vi…

Vi har verkligen blivit bra på…men fortfarande jobbar vi på att förbättra…
Denna gången slogs vi från praktisk/estetiska torget ihop med samhällstorget, mycket lyckat vill jag lova 🙂 Vi var fullkomligt överens som att den viktigaste förändringen i utbildningssystemet som vi måste förverkliga i den nya utbildningsarenan är att det som händer där varje dag måste vara på riktigt, det måste förändra saker på riktigt, det kan inte vara något genrep, någon låtsaslek det måste ge dem som verkar där möjlighet att påverka samhället med de de lär oavsett om de är 3år, 17år eller 75. Vi vill skapa en utbildningsarena som ska vara i verkligheten, i samhället inte i sin egen värld, inte i skolans eller förskolans värld. Vi pratade om hållbarhet både gentemot miljö och hälsa. Tillgång till tid och stödjande organisation som avgörande framgångsfaktorer liksom möten mellan människor. 
Det hela avslutades med vårt personliga uppdrag för dagen där vi skulle skriva ner en idé som var genomförbar nu och som skulle främja arbetet med den nya utbildningsarenan. Snart hade vi en hel vägg full med idéer, vilken kraft vilken möjlighet! 
Min idé håller jag för mig själv. Men var inte oroliga, ni ska få veta så småningom. 
Tack Partille kommun för att jag får vara med om det här. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: