Nu ska barnen nätverka!

Igår tog vi emot studiebesök på vår förskola av pedagoger från Varberg varav några hade startat ett RE-nätverk som heter Regnbågen. De fick höra lite om vår förskola, hur vi organiserar oss och vad vi arbetar med just nu. Efter detta fick de vandra runt genom förskolan och spana och vi diskuterade olika tankar som de fick under tiden.

På lunchen berättade jag för barnen att studiebesöket skulle komma, vilka de var och varför de ville komma till vår förskola. Jag frågade också barnen om de hade några frågor till besökarna. Det hade de. Så klart! Jag skrev ner dessa och det landade väl runt en 15-20 frågor någonstans. Dessa avslutade vi studiebesöket med och pedagogerna svarade ärligt och intresserat på alla frågor.

Idag presenterades svaren på vårt morgonmöte. Alla var nyfikna på vad som sagts. När vi hade pratat om detta ett tag så sa ett barn att vi borde åka till deras förskola och besöka dem. Eftersom de kom från Varberg sa jag att det kanske är lite långt att åka, att det kostar pengar och att vi kanske kunde komma på en annan idé. Då föreslog ett av barnen att vi skulle åka till en förskola som låg närmare oss. Jag berättade då att det faktiskt ligger tre förskolor till i vårt område och sa att jag hade mailadresser till pedagogerna där. Barnen ville att vi skulle maila och fråga om vi kunde komma. Det gjorde vi. Jag skrev och barnen sa vad jag skulle skriva. Vi kan väl börja med Hej, sa de och det gjorde vi.

Hej
 
Vi har haft studiebesök här på vår förskola. Dom kom från Varberg och vi ville åka till dom fast det var för långt bort. Då kom L på att vi kunde åka till förskolor som ligger närmare oss. Då tänkte Linda på er. Vi frågade de andra barnen på planeringsmötet idag. Några ville följa med.
 
Ka vi komma och hälsa på er?
(Det blir inte bra på fredag)
 
E, E, L, V och E

Vi fick svar nästan på en gång från en av förskolorna. 

Hej kompisarna!
 
Vi vill gärna att ni kommer och hälsar på! Vi vill visa hur vi har det inne och ute och vad vi leker med. vi vill också bjuda er på fika. Vi vill åka buss till er förskola. vi vill leka hos er och bli bjudna på fika
 
Hälsningar alla barnen på h

Nu startar barnen upp nätverk. Undra vad som kommer hända. 


3 kommentarer på “Nu ska barnen nätverka!

Add yours

  1. Spännande! Ut genom en förskolegrind och in genom en annan. Nya möten. Ska bli intressant att följa detta. Passar också på att tacka för ett inspirerande studiebesök.
    //Annika, Breareds Fsk Varberg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: