#delaRE hashtag för RE-inspirerat delande

Under dialogdagarna i Göteborg i april i år startade jag hashtagen #delaRE Den användes under dialogdagarna och jag och flera andra har användt den på Twitter efter detta. Jag har fått lite frågor om hur den kom till och tänkte berätta det här. Dela är ordet. Att dela saker gör dem inte mindre utan större. Det var hela grundtanken. RE står för Reggio Emilia-inspiration eftersom många av våra verksamheter inspireras av denna förskoleverksamhet och tanken om delandet, forskandet tillsammans med barnen, reflektionskulturen och synliggörandet och framförandet av våra yngsta medborgares lärande och röster. När man sen sammanförde dessa blev det ju flera ord. Delare, en som delar saker, och dela´re som man skulle kunna säga i Göteborg- dela det, helt enkelt.

Så twittrar ni, använd #delaRE så samlar vi våra erfarenheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: