Nätverkande med Kalejdoskop #delaRE

I onsdags kväll var det nätverksträff med Göteborgsnätverket Kalejdoskop på Solgläntans förskola i Kärra. Vi samlades vid 18-snåret och välkomnades med värme och ljus av pedagogistan Carina Lindblad som tillsammans med pedagogerna Eva, Tina och Ulrika visade oss runt och berättade om arbetet på Solgläntan. Efter rundvandring var det reflektionsgrupper med fokus på hur vi fångar upp och använder oss av barnkultur-populärkultur för barn i projektarbetena i förskolan samt hur vi arbetar i nära kontakt med föräldrar kring projekten. 
I vår grupp diskuterade vi vikten av att som pedagog ha en tillit till sin förmåga för att våga kasta sig ut i det okända tillsammans med barn och kollegor. Vi pratade om identitetskrisen som uppstår för pedagoger när uppdraget förändras från att vara förmedlare till att bli medskapare. Om man plötsligt inte är den som vet, hur ska man förhålla sig då? Öppenheten och tilliten i arbetslaget, den sanna nyfikenheten och glädjen i att upptäcka tillsammans är avgörande om arbetet ska fungera. 
Det var en bra men kort nätverskträff. Två timmar går så väldigt fort och vi söker alla fler plattformar för att verkligen kunna gå på djupet. Min tanke är mindre grupper där sammansättningen är konstant så man kan följa varandras tankar under en längre tid och dela dokumentation. Vi får fundera över detta. Helt klart är att närverkande ger kraft. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: