#STAFETTJULKALENDERN 2013 Lucka nr 5: Att göra lärandet synligt

Idag är det min tur. Att välja en bok som betytt mest för mig var hur svårt som helst. Jag funderade mycket över vad en sådan bok skulle behöva ha för kvaliteter. Vissa böcker är väldigt teoretiska, andra fastnar i praktiken. Efter mycket om och men så valde jag denna; Att göra lärandet synligt- barns lärande individuellt och i grupp. Project Zero Reggio Children 2001

En bok som har mycket av båda aspekter. En bok som jag slår och bläddrar i, som jag citerar, som är väl understruken och klottrad i marginalen, som jag använder för att tydliggöra mina erfarenheter, som jag fortfarande förundras över…Jag hämtar ett av mina favoritcitat härifrån;

Livet i förskolan; Att upptäcka det märkliga i det vanliga
– Paula Strossi, pedagog Reggio Emilia. 

Boken behandlar ett forskningsarbete mellan Project Zero och Reggio Children där man försökt synliggöra barns lärande och gruppens betydelse, vilken organisation som krävs, hur det ser ut både praktiskt och filosofiskt. Här finns projekt man kan följa och få inblick i hur barn, pedagoger och föräldrar arbetar tillsammans. Flera pedagogistor och pedagoger har beskrivit sitt arbete. Man kommer nära.

Så unna dig nåt riktigt gottigt över jul 🙂 och som vanligt; berätta gärna vad du tänker!

Ha en go torsdag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: