Intervjuserie #SETT2014 Catharina Schill och Henrik Salling

Näst på tur i intervjuserien inför #SETT2014 är Henrik Salling och Catharina Schill . Det är första året som de föreläser på SETT och de ska delge oss sitt arbete kring systematiskt kvalitetsarbete (SKA) i förskolan. Kom och lyssna på hur de digitaliserat och systematiserat detta och involverat pedagoger, barn och föräldrar i processen. Henrik och Catharina arbetar i Lunds kommun med ansvar för tre förskolor i Stångby. Henrik arbetar som förskollärare och IKT-pedagog och Catharina är förskolechef. 

Hur känner ni er inför er medverkan som föreläsare på SETT 2014?


Catharina- Det känns kul att utbudet för förskolan är större i år än förra året då det är där jag har mitt största fokus. Att själv vara en del av det här stora o spännande sammanhang är förstås både inspirerande och utmanande.


Henrik- Jag är förväntansfull på vad Sett har att erbjuda i år, framförallt för förskolan. Det känns inspirerade och utvecklande att jag i år inte enbart kommer vara en del av SETT som besökare utan även som föreläsare.


Vilka är de största fördelarna ni har erfarit i verksamheten när ni utvecklat ert arbete med digitala verktyg?


Catharina- Att alla delarna samlas till en helhet på ett och samma ställe. Att kunna arbeta med mål – insatser – dokumentation – reflektion  och analys i samma verktyg ger goda förutsättningar för att lyckas. Att kunna följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten i samma verktyg har gett engagerade medarbetare möjlighet att fokusera på rätt sak vid rätt tillfälle.


Henrik- Att vi pedagoger med hjälp av bland annat digitala plattformar kunnat samla hela vårt arbete på ett och samma ställe som vi i sin tur kan använda till reflektion och för uppföljning, utvärdering samt utveckling av verksamheten. Men även roligt att se hur barnens nyfikenhet och upptäckarglädje i förskolan för arbetet med t.ex. språkutveckling framåt tack vare digitala verktyg. Vidare att de lär sig och utvecklar turtagning och samarbete när de arbetar med digitala verktyg. 


Vad önskar ni att åhörarna tar med sig från er föreläsning?


Catharina- Min förhoppning är att kunna delge andra hur vårt arbete för såväl ledare som pedagoger har skapat goda förutsättningar för hur man med stöd av ett digitalt verktyg på ett tydligt, enkelt och strukturerat sätt kan utveckla sitt arbete kring det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) efter som vi SKA och inte bör jobba med detta.


Henrik- Jag hoppas att vår föreläsning ska ge andra inspiration till hur man kan arbeta digitalt med Ska (systematiskt kvalitetsarbete) i förskolan.


Vad vill ni hitta inspiration kring/ vad ser ni fram emot för egen del på SETT 2014?


Catharina- Jag hoppas på många intresserad möten och givande föreläsningar kring hur digitala verktyg kan vara ett led i skolutveckling.


Henrik-Jag hoppas på flera inspirerande möten och samtal med andra duktiga pedagoger.


Om ni var och en skulle ge ett råd till de pedagoger som står i starten av att utveckla sitt arbete med digitala verktyg, vad skulle det vara?


Catharina- Ta små steg så att ni får förståelse för hur varje del skapar en helhet.
Lär av varandra och låt arbetet vara transparent.


Henrik – Våga prova tillsammans med barnen! Ha tålamod, samarbeta och nätverka med andra pedagoger. 

Vi tackar Catharina och Henrik för deras tankar och ser fram emot att höra dem under SETT 2014 som nu bara är 15 dagar bort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: