Lite nytt och lite gammalt

Välkomna till Pedagogiska Kullerbyttans nya plats. Här ser det kanske lite annorlunda ut men jag lovar, allt är ändå som vanligt….

Här får du en klapp på axeln, en spark i baken, inspiration att förändra eller mod att stå kvar.

Du får läsa recensioner om nya böcker som kan ge dig möjlighet att reflektera över din yrkesroll. Du får höra om den aktuella debatten i samhället med fokus på våra yngsta medborgare. Du får ta del av forskning, fortbildningar och aktuella händelser inom förskolevärden. Du får helt enkelt följa det jag ser, hör, känner och tänker.

Hösten står för dörren och nya utmaningar väntar på oss alla, om det så är förmånen att träffa en ny liten människa som du ska lära känna (eller kanske 15 stycken om du har riktig tur), ett nytt projekt som ska gå av stapeln, en ny förskola som ska intas, en utbildning som du ska sätta tänderna, en pedagogisk miljö som ska förnyas eller vad vi nu hittar på. Viktigast är att vi fortsätter att utmana oss själva, i det lilla och det stora, att vi föregår med gott exempel inför alla de barn vi dagligen möter, att vi visar att det är viktigt och spännande att lära sig nya saker och att det alltid finns mer att lära. Det är nämligen vårt uppdrag, vi som jobbar med utbildning, att göra andra nyfikna, hungriga och modiga på världen som omger oss.

Fundera på vad som är din utmaning detta år! Vad vill du lära dig mer om? Vad vill du förändra?

För min egen del antar jag utmaningen att börja arbeta fullt tid på Göteborgs universitet under hösten. Där ska jag undervisa i bilddidaktik på Förskollärar- och Lärarutbildningen. Jag kommer vara placerad på Högskolan för design och konsthantverk här i Göteborg där jag undervisat på atelieristautbildningen sen 2013. Det ska bli mycket spännande och såklart får du veta vad jag håller på med där och hur det kan relateras till förskolan.

Under hösten har jag också fått förmånen att bli en del av Formazione Citizen som kommer skapa mötesplatser för alla som intresserar sig för våra yngsta i förskolan och hur förskolan kan bli en plats för deras röster och intressen. Några av dessa mötesplatser kommer skapas i tillsammans med våra samarbetspartners som bl.a. finns i Italien. Läs mer på vår hemsida.

Nej nu ska jag fortsätta koka blåbärssylt här hemma och njuta av mina sista semesterdagar. Ser fram emot en fin höst med er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: