Introduktion vs inskolning

Viktiga grejer i läroplanen om vi nu ska börja prata om att introducera barn och familjer till förskolan. Ikväll gjorde en av Kullerbyttans läsare mig uppmärksam på punkt 1 under Förskollärare ska ansvara för:


Jag har alltid föredragit ordet introduktion framför inskolning för att inskolning låter som att barnet och familjen ska ”anpassas in i” till skillnad från introducering som mer låter som ”presenteras för”. Jag har däremot inte tänkt på att begreppet introducering är det som används i läroplanen. Så nu kan vi ju sluta tjöta om det. 

Tack för att du gjorde mig uppmärksam Marie-Louise Martinsson! 

Det skadar inte att ta en närmre titt på resten av punkterna också! 

2 kommentarer på “Introduktion vs inskolning

Add yours

  1. Härligt att jag kunde hjälpa till att lägga fokus på begreppet, introduktion.
    Avstamp för vår verksamhet SKA ju tas i läroplanen. Tänker på begreppet, omsorg. Vaksamhet krävs så att vi inte glömmer avstampet även där. Vi ska erbjuda en verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Begreppen är inget motsatsförhållande till varandra, utan genom didaktisk förmåga sammanflätas de till, den i läroplanen, förmulerade helheten. //Marie-Louise Martinsson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: