Hurra och Grattis!

Först och främst tusen tack för alla viktiga och intressanta svar på varför det systematiska kvalitetsarbetet har gjort er verksamhet bättre. Så roligt att så många ville dela med sig. På detta sätt får vi gemensamt syn på olika sätt att se på arbetet och hjälps åt att utvecklas vidare tillsammans. Om ni inte läst alla svar så gör det nu! 

Skärmavbild 2018-09-13 kl. 17.27.15

Vidare- Hurra och GRATTIS till inte bara en utan TVÅ vinnare av boken Systematiskt kvalitetsarbete- på alla nivåer av Gunilla Essén och Leicy Olsborn Björby. Jag kunde inte välja och bestämde mig för att även skicka min lästa och lite kladdade bok till en av vinnarna. Vinnarna heter faktiskt båda Linda (ha ha, det var roligt) och deras kommentarer om varför deras systematiska kvalitetsarbete har gjort verksamheten bättre ser ut som följer:

Linda Jernstedt från Uppsala får en bok från Natur och Kultur:

Det systematiska kvalitetsarbetarbetet ger oss glasögon för att följa vår påverkan på barnets och barngruppens lärandeprocess under läsåret. Det blir tydligt att vi pedagoger skapar förutsättningar för barns lärande, trygghet och samvaro. Att med hjälp av SKA sätta blicken på våra insatser, våra undervisningsformer, visar att vi har både möjlighet och ansvar att påverka.”

Linda Gustafsson från Linköping får min bok: 

”När vi väl fick tag i det systematiska kvalitetsarbetet, blev både framgångsfaktorer och utvecklingsområden så tydliga för oss. Spännande nog (eller eg kanske det är självklart?) var det allra tydligast att det inte var inom ”målområdena” som vi hittade de mest väsentliga bitarna utan i vikten av att ta ställning, och skapa en samsyn om vilken förskola det är vi vill skapa. Den stora frågan om hur vi ger varje barn de bästa förutsättningarna kom liksom igen under alla klassiska ”stämma av-mål” om du förstår hur jag menar.

Vi har nu därför gemensamt tagit ställning bl.a för varje barns rätt att bli på många sätt – genom att få möta olika barn och vuxna i flexibla grupper. Det blir spännande att utvärdera resultatet av detta innevarande år.”

Ni blir båda kontaktade av mig via Messenger på Facebook och när jag får era adresser så får ni böckerna!

Ha en riktigt fin vecka nu (sista veckan före min bebis kommer!!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: