Tredje Rummet förvandlas och förändras….

Under hösten sitter jag lite bredvid vårt pågående utvecklingsarbete med Tredje Rummet.Jag har fram till början av hösten varit den som lett arbetet i vår fokusgrupp Hållbar utveckling (HU-gruppen) som är den grupp med pedagoger som ansvarar för Tredje Rummet. Nu under hösten står gruppen utan ledare då jag är föräldraledig även om förskolecheferna och vår specialpedagog stöttar upp och jag göra några mindre gästspel. Nu gäller det. Har vår strategi kring en aktiv kollektiv process fungerat? Redan vid första mötet inför höstens arbete kände jag hur hoppfull jag blev. Det klev direkt fram flera personer som tog på sig olika uppdrag i förhållande till vad vi behövde göra under hösten. Kalendern vi hade skapat fylldes på med besök från barngrupperna och pedagogerna började också planera hur de skulle mötas över förskolorna. När jag lämnade inför min föräldraledighet hade vi precis fått tillgång till ytterligare tre rum i vår lokal och mängder av saker stod huller om buller. Det var ett mindre kaos skulle man kunna säga. Under tiden jag varit borta hade HU-gruppen möblerat om, hämtat mer material och sorterat upp det. Det hade också varit ett antal besök av barngrupper nere i Tredje Rummet. 

För ett par veckor sedan kom jag ner till lokalen för att möta mina chefer och säga hej till nätverket för pedagogisk dokumentation med Gunilla Dahlberg som var där under eftermiddagen. Jag var såklart spänd över hur det skulle se ut därnere, vad som gjort och inte gjorts. Jag stålsatte mig och sa till mig själv att

Nu får du verkligen öva dig på att släppa och låta andra påverka, ordentligt leva det du själv för fram som viktigt.

Så vad hände? Jo, jag möttes av en av mina chefer och klev innanför dörren och satte mig på en liten stol och grät. Inte för att allt hade gått i krasch utan för att allt var tusen gånger bättre än vad jag förväntat mig. Förutom att det var så vacker och inbjudande nere i lokalen efter HU-gruppen och flera andras idoga arbete så var det också hur det kändes där. Det fanns en energi som gick att ta på, en stolthet, en meningsfullhet, en kreativ källa som öste över mig.

Hylla med namnet Tredje Rummets historia ❤ 

Jag är så glad över att få arbeta med dessa människor som ger sig hän och går all in. Som värdesätter samarbete och är nogranna med det gemensamma. Det vi gör tillsammans är fantastiskt och helt klart något av det bästa jag varit med om. Tack för det kollegor, både stora och små. Tack ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: